Știm cu toții că Țara Dornelor nu duce lipsă de evenimente culturale. În fapt, numărul acestora crește de la un an la altul, aspect care nu face decât să ne bucure. Întrucât primim adesea întrebări din partea dumneavoastră cu privire la principalele evenimente culturale din Vatra Dornei, ne străduim să vă împărtășim toate informațiile pe care le deținem cu privire la acestea. Astăzi ne-am gândit că ar fi util să le adunăm pe toate în acest articol, pe care să îl consultați ori de câte ori vă faceți planuri cu familia sau prietenii. Cuprinde principalele evenimente ce se vor desfășura în perioada septembrie – decembrie 2017.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna Septembrie 2017

18-24 septembrie: Festivalul Internațional de Film Istoric

Se desfășoară la Casa de Cultură din Vatra Dornei și în Parcul Municipal. În programul acestuia sunt incluse proiecții de filme, documentare istorice, prelegeri ale unor istorici, conferințe, concerte și nu numai. Vă așteaptă o săptămână de evenimente interesante, ce nu trebuie ratate.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna Octombrie 2017

1 Octombrie – Ziua Internațională a Muzicii

Ziua Internațională a Muzicii se celebrează la Casa de Cultură  “Platon Pardău”, printr-un spectacol de muzică clasică susținut de diverși artiști, elevi din Vatra Dornei și membri ai Clubului Copiilor. Este o excelentă oportunitate pentru comunitatea dorneană să petreacă timpul liber într-un mod agreabil.

9 octombrie – Ziua Holocaustului

Această zi se marchează printr-un eveniment menit să aducă și să readucă la cunoștința comunității  aspecte istorice referitoare la Holocaust, una dintre cele mai neplăcute amintiri ale Europei și României deopotrivă. În cadrul evenimentului se vor viziona documentare ce au ca temă Holocaustul.

Octombrie – Zilele Teatrale „ION LUCA”

Tot în luna octombrie se va desfășura un festival de teatru ce adună trupe de teatru profesioniste și amatoare deopotrivă. În cadrul acestuia se vor desfășura nenumărate activități: expoziții, lansări de carte, teatru stradal, spectacole de improvizație și multe alte surprize. Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură, dar și pe strada Luceafărului, Podul Pietonal și Parcul Municipal.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna Noiembrie 2017

Noiembrie – Festivalul Teatrelor de păpuși „CĂSUŢA CU POVEȘTI”

Vorbim despre un eveniment dedicat clor mici și adulților cu suflet de copil deopotrivă. Se vor organiza expoziții de pictură realizate de copii Dornei. Astfel, dacă vreți să descoperiți universul din lumea copiilor, nu ezitați să le vizitați. Cele mai așteptate evenimente sunt spectacolele de teatru de păpuși. Festivalul se va desfășura la Casa de Cultură.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna Decembrie 2017

1 Decembrie – Ziua Națională a României

După cum probabil știți deja, luna decembrie este abundentă în evenimente culturale în Vatra Dornei. La fel se va întâmpla și anul acesta. Lista evenimentelor din această perioadă debutează cu un spectacol omagial dedicat Zilei Naționale a României. Va avea loc o paradă militară la care nu aveți voie să lipsiți nemotivați, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor și diverse spectacole muzicale folclorice. Evenimentul se va desfășura pe Strada Mihai Eminescu.

1 Decembrie – 28 Februarie – „DORNA WINTER FEST”

Începând cu 1 decembrie se deschide târgul de iarnă de la Vatra Dornei, prilej cu care se vor organiza nenumărate manifestări culturale, dar și sportive. Acestea se vor desfășura în Parcul Municipal și pe pârtiile de schi din Dorna. Sezonul rece se va sărbători până în 28 februarie, deci, nu aveți nicio scuză să îl ratați.

8 Decembrie – Festivalul de Proză

La Casa de Cultură se va desfășura unul din cele mai așteptate evenimente culturale din Vatra Dornei de către elevi: Festivalul de Proză Scurtă. La acesta vor participa elevii din ciclurile gimnaziale și liceale din zona Dornelor.

16 Decembrie – Orășelul copiilor

Dăm startul sărbătorilor de iarnă cu un eveniment de deschidere a Orășelului Copiilor, în cadrul târgului de iarnă. Va avea loc un spectacol de colinde susținut de copii, în prezența mult așteptată a Moșului.

Decembrie – Spectacol de Crăciun

Crăciunul este una dintre perioadele cele mai așteptate din an, motiv pentru care celebrarea acestuia nu se oprește aici. La Casa de Cultură se va organiza un spectacol tradițional de colinde, la care vor fi invitați diverși artiști și grupuri de colindători.

29 decembrie – Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă “PORNIŢI PLUGUL, FEŢI FRUMOȘI”

Despre Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Vatra Dornei v-am povestit ori de câte ori am avut ocazia. Este unul dintre evenimentele ce ne determină să credem că tradițiile se păstrează cu sfințenie în Bucovina și nu vor dispărea prea curând. Aici vor fi prezente nenumărate grupuri de colindători din diverse județe ale țării. Dacă vreți să vedeți care sunt cele mai reprezentative datini populare de iarnă, cu siguranță nu aveți voie să ratați acest festival. Se va desfășura pe strada Mihai Eminescu.

31 Decembrie – 1 Ianuarie – Spectacol de Revelion

Ultima zi din an se celebrează cu concerte și focuri de artificii, la Târgul de iarnă din Vatra Dornei. Este locul unde distracția e mereu în toi și în care an de an, mii de dorneni și turiști pășesc în noul an plini de optimism și entuziasm.

Acestea sunt principalele evenimente culturale din Vatra Dornei ce se vor desfășura în aceste 4 luni. Ne străduim să îmbunătățim constant această listă, pentru ca dumneavoastră să știți unde vă puteți  petrece timpul liber toamna aceasta. În situația în care dispuneți de informații prețioase cu privire la evenimente ce se desfășoară în această perioadă, nu ezitați să ne contactați folosind datele de contact sau direct pe pagina oficială de Facebook.

Ioana Dobresenciuc

Sunt născută în Suceava, locul unde mi-am petrecut copilăria și m-am format ca om. Spirit entuziast și curios din fire, nu ezit să descopăr locuri noi și povești spuse din suflet. Iubesc plaiurile Bucovinei și sunt mândră ambasadoare a acestora.