Acasă » Să explorezi

Să explorezi

Sunt atât de multe lucruri de văzut și de explorat în Țara Dornelor și în restul Bucovinei încât un singur concediu nu-ți va fi de ajuns să le descoperi pe toate. Dar nu-i nimic, pentru că ele te așteaptă mereu în același loc, mereu cu multe lucruri de spus, de arătat, de învățat. Tot ce trebuie să faci e să privești. 

Atracții naturale

atractii naturale in tara dornelor

Avem multe argumente prin care te putem convinge să vizitezi Țara Dornelor, dar niciunul nu e la fel de bun precum numeroasele atracții naturale pe care le găsești aici. Munți înalți, văi lungi, ape cristaline, păduri întunecoase, stânci abrupte și orizonturi nemărginite. Acestea și multe altele așteaptă să fie descoperite.

Trasee montane

trasee montane in tara dornelor

Fie vară, fie iarnă, traseele montane din Țara Dornelor te așteaptă pline de surprize plăcute, de provocări cărora trebuie să le faci față și de peisaje fascinante care îți vor încânta atât privirea cât și camera foto.

Muzee

muzee in tara dornelor

Dacă vrei să arunci o privire în trecutul fascinant al Țării Dornelor și al Bucovinei în general, începe cu muzeele din zonă. Exponatele pe care le poți descoperi aici te vor îndruma într-o lume care, deși nu mai există fizic în jurul nostru, este cea care a format societatea din zilele noastre.

Biserici & Mănăstiri

biserici si manastiri in tara dornelor

Pasionații turismului religios și nu numai vor descoperi în Bucovina o multitudine de lăcașuri de cult care merită vizitate. Țara Dornelor poate fi un punct ideal de plecare în turul mănăstirilor din Bucovina, ocazie cu care te vei putea bucura din plin de arhitectura și istoria unor monumente cu adevărat impresionante.

Fortificații

Cetatea de Scaun a Sucevei

Istoria Țării Dornelor și a Bucovinei poate fi învățată și admirată foarte bine prin intermediul cetăților, castelelor și altor tipuri de fortificații care reprezintă o fărâmă din trecutul acestor regiuni. Vino și descoperă care sunt aceste obiective turistice, când le poți vizita și de ce merită să le pui pe itinerariul următoarei tale vacanțe.