Acasă » Să ne cunoști

Să ne cunoști

Vei învăța mai multe lucruri despre Țara Dornelor și te vei apropia mai mult de această zonă prin intermediul oamenilor pe care îi vei întâlni aici. Suntem sociabili, ospitalieri și deschiși discuțiilor cu turiștii care vor să afle mai multe despre zona în care ne-am născut și am copilărit, așa că nu ezita să intri în vorbă cu noi. Descoperă-i mai jos pe aceia dintre noi care s-au remarcat prin lucruri demne de lăudat, află-ne poveștile și amintirile, cunoaște-ne legendele, tradițiile și obiceiurile în mijlocul cărora am crescut și prin intermediul cărora am ajuns să iubim Țara Dornelor și Bucovina.

Bucovineni

dorneni

Ca turist, știi deja că unul dintre cele mai importante criterii după care apreciezi o zonă pe care ai vizitat-o sau urmează să o vizitezi se referă strict la oamenii locului și la ospitalitatea lor. Ei bine, noi știm sigur că Țara Dornelor are o mulțime de oameni pe care merită să-i cunoști și care fac cinste zonei noastre, motiv pentru care vom încerca să îi promovăm pe ei și acțiunile lor cât mai mult posibil.

Povești

povesti din tara dornelor

Noi credem că poveștile sunt o poartă deschisă spre sufletul oricărui om și a oricărei comunități. Poveștile sunt cele care ne îndeamnă să visăm, să ne explorăm imaginația și să ne amintim de lucruri dragi nouă. De aceea le considerăm a fi foarte importante. Din fericire, Țara Dornelor este o sursă de povești care nu va seca niciodată.

Legende

legende din țara dornelor

Legendele și miturile au făcut parte întotdeauna din existența oamenilor, iar locuitorii Țării Dornelor nu fac rabat la imaginație. De la ctitorirea mănăstirilor la formarea munților, de la zâne la zei, de la animale fermecate până la oameni cu puteri supranaturale, noi le avem pe toate.

Tradiții & Obiceiuri

Chintesența frumuseții Bucovinei în general și Țării Dornelor în special stă în tradiții și obiceiuri. Ele ne învață modul în care priveau și înțelegeau viața strămoșii noștri, precum și crezurile după care și-au coordonat existența. Ele sunt poarta noastră spre un trecut pe care nu trebuie să-l pierdem dacă vrem să ne păstrăm identitatea pe care o prețuim atât de mult.

Tradiții de Crăciun

craciun in tara dornelor

Încă de mici copii am fost învățați să prețuim cum se cuvine Crăciunul. Zăpada albă, așteptarea cadourilor, vacanța de Crăciun și tradițiile de care ne amintim cu drag ne-au format un atașament față de această sărbătoare care nu dispare nici la maturitate.

Tradiții de Anul Nou

anul nou in tara dornelor

Trecerea dintre ani e marcată în Bucovina de numeroase tradiții și obiceiuri de Anul Nou care au loc atât în cadrul diferitelor evenimente tradiționale cât și în cadre intime, familiale. Aceste obiceiuri sunt prețuite nu doar de către localnici, ci și de către turiștii care își petrec sărbătorile de iarnă în Țara Dornelor.

Tradiții de nuntă

Nuntă în Bucovina bunicilor noștri

Nunta este unul dintre cele mai speciale momente din viața fiecăruia dintre noi, iar tradițiile bucovinene vechi, din fericire, nu au dispărut cu totul din evenimentele festive care au loc în Bucovina zilelor noastre. Asta nu înseamnă însă că vei putea să te bucuri azi de toate obiceiurile pe care bunicii noștri le considerau sfinte când erau tineri, motiv pentru care încercăm să păstrăm vii aceste amintiri prin intermediul articolelor noastre.