Acasă » Să vizitezi

Să vizitezi

Te îndemnăm, turistule, să vizitezi cât mai mult din Țara Dornelor. Ia la pas satele, comunele și orașele, intră în vorbă cu oamenii și bucură-te de frumusețea naturii. Îți promitem astfel că vei pătrunde într-o lume care pare desprinsă din poveștile bătrânilor de altădată, din legende și basme rostite din ce în ce mai puțin și mai încet.

Vatra Dornei

vatra dornei, foto de ciprian pardau

Cunoscută și ca Perla Bucovinei, Vatra Dornei este centrul acestei zone minunate numită Țara Dornelor. Aici vin cei mai mulți turiști care doresc să-și înceapă aventura montană în toată Bucovina de Sud și nu numai. De asemenea, alte puncte de atracție sunt reprezentate de stațiunea balneară și numeroasele activități turistice care pot fi întreprinse aici.

Ciocănești

Ciocănești este comună-muzeu încă din 2004, lucru care vorbește de la sine despre nivelul de interes pe care îl trezește turiștilor. Vei descoperi în Ciocănești o adevărată oază de tradiție bucovineană neatinsă parcă de trecerea timpului. Tot ce trebuie să faci e să vizitezi comuna și, dacă ai ocazia, să participi la multitudinea de evenimente care au loc aici.

Dorna Arini

dorna arini, suceava

Fiind una dintre cele mai frumoase comune din Țara Dornelor, Dorna Arini își așteaptă turiștii în orice sezon cu numeroase activități turistice, oferte de cazare avantajoase și obiective interesante de vizitat.

Dorna Candrenilor

La 8 kilometri de Vatra Dornei, într-un peisaj desprins din cărțile de legende și povești, te așteaptă comuna Dorna Candrenilor, o zonă păzită din străbuni de impunătorul pisc al Oușorului, munte care ademenește irezistibil turiștii iubitori de excursii montane.

Poiana Stampei

poiana stampei

Poiana Stampei este una dintre cele mai frumoase comune din Țara Dornelor. Dacă vii din Ardeal în Bucovina, imediat ce treci Pasul Tihuța vei intra într-o zonă deosebită și dragă nouă, bucovinenilor, datorită arhitecturii tradiționale a clădirilor și peisajelor de poveste care o înconjoară.

Șaru Dornei

Saru Dornei, Suceava

Situată la umbra masivului Călimani, aproape de limita județului Suceava, comuna Șaru Dornei îmbină perfect istoria și tradiția bucovineană, fiind atestată documentar încă din anul 1630.

Coșna

coșna

Ori de câte ori te afli în căutare de peisaje nemaivăzute și oameni deosebit de primitori, la Coșna trebuie să vii. Câmpurile verzi, cerul albastru și apele care susură ușor, toate te așteaptă aproape de capătul Bucovinei, spre Ardeal. Vino să admiri natura, să te plimbi prin pădurile coșnene sau să pornești pe unul dintre traseele montane care își au startul în comună.

Iacobeni

legenda iacobenilor

Pe drumul dinspre Vatra Dornei către Suceava, Ciocănești sau Pasul Mestecăniș vei trece prin Iacobeni, una dintre cele mai frumoase comune din Țara Dornelor, ascunsă în verdeața de pe malul Bistriței și mai puțin cunoscută turiștilor. Iacobeni este, cu toate acestea, una dintre comunele dornene care se bucură de o istorie interesantă și de peisaje pur și simplu fascinante de jur împrejur.