evenimente la vatra dornei
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

Ce evenimente au loc la Vatra Dornei în luna martie

Lumea pare să fie din ce în ce mai interesată de evenimentele, de orice gen, care urmează să se organizeze la Vatra Dornei sau în Țara Dornelor, drept motiv pentru care venim cu un al doilea articol despre ceea ce urmează să se mai întâmple în principala stațiunea turistică a Bucovinei. În februarie am avut teatru, lansări de carte și un festival de folk, despre care am scris aici.

Luna aceasta, în martie, avem un număr de apreciat de evenimente la Vatra Dornei: o expoziție de handmade, un concert de folk, piese de teatru și un concurs de poezie. Despre fiecare în parte vom vorbi în cele ce urmează.

Ca și luna trecută, și de această dată publicăm articolul la mijlocul lunii. Nu e vina noastră, nu e nici vina altora, însă ne este dificil să avem la începutul fiecărei luni un calendar clar stabilit al evenimentelor ce stau să înceapă. Așa că ne lăsăm puțin timp să aflăm tot ce avem nevoie, tocmai pentru a vă oferi informațiile corecte.

Expoziția „A little bit of everything”

Primăria Vatra Dornei, prin intermediul Casei de Cultură „Platon Pardău”, sprijină organizarea celei de-a doua ediții a unei expoziții de handmade în mica noastră stațiune montană. Georgiana Fîrdea, Oana Ungureanu și Alina Ungureanu sunt cele trei fete care semnează expoziția.

Aceasta va începe pe data de 21 martie și poate fi admirată până la finele lunii.

Foto via Handmade Alina & Oana U.
foto via Handmade Alina & Oana U.

Cine dorește să privească și să fotografieze o serie de lucrări handmade ale celor trei tinere dornence sau să cumpere mici cadouri pentru cei dragi, pot vizita expoziția de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00, la Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din municipiu.

Teatru: „Moara cu noroc” de pe malul Dornei

Și de această dată inițiativa grozavă a Primăriei Vatra Dornei, prin Casa de Cultură „Platon Pardău”, dă roade în ceea ce privește aducerea pieselor de teatru în micul orășel bucovinean. După ce că în luna februarie l-am avut pe maestrul Marcel Iureș pe scena dorneană, în piesa de teatru „Absolut”, în martie îi avem pe cei de la Teatrul Municipal din Bacău în fața noastră.

Actorii Teatrului „Bacovia” vor juca pe scena Casei de Cultură piesa de teatru „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici. Piesa va fi pusă în scenă de două ori în aceeași zi, pe 25 martie, o dată de la orele 17:00, iar a doua oară de la orele 19:00. Scenariul lui Slavici va fi jucat de actorii Ștefan Ionescu, Bogdan Matei, Alina Simionescu, Alexandru Zob, Nela Zare, Dumitru Rusu, Ion Coșa, Mihai Chihaia, Tiberiu Gabor Bitere, Nina Ionescu, Nicu Pașcu și Gheorghe Trandafir.

foto via edusoft.ro
foto via edusoft.ro

Colaborarea cu Teatrul Municipal din Bacău este una cu vechime pentru Casa de Cultură dorneană. În mai bine de cinci ani de zile, în general, s-au adus la Vatra Dornei piese de teatru adaptate după operele care se regăsesc în programa școlară.

Bilete se pot cumpăra de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00, de la Casa de Cultură „Platon Pardău”. Prețul unui singur bilet ajunge la suma de 15 de lei.

Concursul „Nichita în luna lui marte”

Este un alt eveniment cultural organizat prin prisma colaborării dintre Primăria Vatra Dornei și Casa de Cultură, la care și-a adus contribuția și Centru Cultural Bucovina, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava și Inspectoratul Județean Școlar Suceava. Anul acesta ne bucură organizarea celei de-a zecea ediții a Festivalului Județean de Poezie „Nichita în luna lui marte”.

Este vorba despre un concurs care își propune să aducă în atenția elevilor și tinerilor noțiuni despre viața și opera poetului Nichita Stănescu și, totodată, să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor din învățământul gimnazial și liceal.

Ziua premierii concurenților va fi pe 31 martie, în Sala Oglinzilor din Primăria Vatra Dornei.

afis_nichita_stanescu

Festivitatea de premiere va începe la orele 13:00. Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultură de la Vatra Dornei, ne-a declarat că acesta este unul dintre cele mai frumoase festivaluri de literatură din județ, lucru susținut și de Uniunea Scriitorilor din România. Așadar recomandăm!

Expoziția de grafică „Respirând cu Nichita”

Vorbim despre expoziția de grafică a artistului Mihai Pânzaru Pim, care vine în continuarea festivalului de poezie cu o serie de lucrări adunate sub denumirea „Respirând cu Nichita”.

Aceasta poate fi admirată la Sala Oglinzilor din Primăria Municipiului Vatra Dornei, pe 31 martie, acolo undeva va avea loc și premierea Festivalului Național de Poezie despre care am vorbit anterior.

Vocea Cenaclului Flacăra la Vatra Dornei

Tot pe 31 martie, micul nostru orășel va încheia luna cu un spectacol de folk de excepție, pe scenă urcând nimeni alta decât Mihaela Popescu, marea vocea a ceea ce a fost odată Cenaclul Flacăra, alături de poeta Carmen Veronica Steiciuc, într-un spectacol intitulat „Necuvintele”.

afis_concert_mihaela_popescu

Alături de ei, pe scena dorneană, vor mai concerta Camelia Lucescu și Mihai Rusu, dar și grupul „Perpetuum Folk”. Spectacolul va începe la orele 18:00, iar prețul unui bilet este de 10 lei. Acestea se pot cumpăra de luni până vineri, de la Casa de Cultură, între orele 09:00 și 16:00.

Ce alte evenimente ar mai putea urma

a) O piesă de teatru, jucată de Vasile Murar și Valentina Fătu. Cerută de publicul dornean, s-ar putea să se joace la Vatra Dornei în data de 21 mai.

b) Este posibil să se joace și piesa de teatru „Iona”, de Marin Sorescu, pe scena dorneană. Cu puțin noroc, s-ar putea aduce chiar luna aceasta.

Detalii despre aceste evenimente vom avea în articolele destinate lunilor în care se vor organiza.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul