Despre noi și Țara Dornelor

Poate că pentru unii Țara Dornelor este o simplă regiune a României, dar pentru noi ea înseamnă mult mai mult decât atât. Iar dacă locuiți aici sau ați fost în vizită știți deja despre ce vorbim. Țara Dornelor înseamnă oameni deosebiți cu povești frumoase, înseamnă tradiții și obiceiuri demult uitate sau chiar necunoscute, înseamnă peisaje pe care le-ai sorbi din ochi fără încetare, înseamnă liniște, aer curat, sport și sănătate, înseamnă munte și apă, fragi și zmeură, distracție și pericol, familie și prieteni. Înseamnă natură.

Țara Dornelor a fost și este casă pentru noi, cei care scriem aici.

Ne-a înroșit obrajii cu frigul pătrunzător al iernilor, ne-a ostenit cu plimbările pe dealurile nesfârșite, ne-a răcorit cu apă rece de izvor și ne-a oferit amintiri de neuitat.

Noi, dornenii, dorim să împărtășim aceste amintiri cu toți cei dornici (și vrednici) să asculte și, mai important decât atât, dorim să-i ajutăm și să-i inspirăm pe alții să-și creeze amintiri precum cele de care ne bucurăm noi.

Hai la Dorna, turistule, și află cum arată un loc din care nu mai vrei să pleci.

Hai la Dorna și conectează-te cu natura.

Înlocuiește asfaltul dur cu iarba moale, apartamentul strâmt cu livada largă, mașina poluantă cu un cal nărăvaș, shaorma cu carne cu mămăliguța cu brânză, fumul cu ceața, mirosul gazelor de eșapament cu mirosul de brad, tenișii cu bocancii de munte, priveliștea blocului de vizavi cu nemărginirea orizontului ce se așterne în fața ta de pe vârful unui munte.

Lasă în urmă orașul și îmbrățișează natura.

Hai la Dorna, turistule, să ne cunoaștem și să-țai facem cinste cu o mămăliguță cu smântână și căpșuni de-ți vei linge degetele două săptămâni.

Denumirea proiectului i-o datorăm ideii unui om al cărui nume e foarte familiar și drag dornenilor: Doru Bighiu, Orion Media Vatra Dornei și Monitorul de Dorna.

Mulțumim, Doru!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul