Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

[Video] Iarna în comuna Dorna Arini

Comuna Dorna Arini este cunoscută printre bucovineni ca având un simț incredibil al tradițiilor și obiceiurilor moștenite din moși strămoși. Dincolo de zestrea dată din tată-n fiu, comuna Dorna Arini este cunoscută și pentru turismul ecumenic ce poate fi practicat în zonă. Amintim doar bisericile comunității locale, dar și Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, un adevărat monument turistic atât din punct de vedere arhitectural, dar și religios.

Sporturile de iarnă antrenante pot fi practicate, în principiu oriunde, însă municipiul Vatra Dornei este la doar câțiva kilometri distanță de comuna Dorna Arini, acolo unde vă așteaptă trei pârtii de schi moderne, dotate cu telescaun, teleschi și babyschi. Una dintre cele trei pârtii este dotată și cu nocturnă, ceea ce face ca schiul și snowboardingul să poată fi practicat, în principiu, oricând.

Peisajele care-ți taie răsuflarea se găsesc la fiecare pas și te fac să te oprești, să scoți telefonul și să faci cât mai multe fotografii pe care mai apoi să le arăți prietenilor de acasă și celor dragi din familie. Noi vă dăm un singur exemplu, iar pe restul o să le descoperiți chiar voi, de fiecare dată când o să vizitați comuna Dorna Arini.

iarna_dorna_arini

Iar mai presus de toate stă omul. Bucovineanul care sfințește locul și care a avut grijă ca toate lucrurile frumoase să fie păstrate cu sfințenie, iar tradițiile și obiceiurile să fie puse la loc de cinste.

Caracterul puternic al oamenilor muncitori, graiul frumos pe care îl vorbesc de sute și sute de ani și îmbrăcămintea pe care o adoptă în zilele de sărbătoare, toate sunt întâlnite atât de des încât ai impresia că te afli într-o poveste de-a lui Creangă.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți descoperi iarna în Țara Dornelor. Așa că vă invităm să distribuiți acest frumos videoclip, ce face parte din campania „Cobza de vacanță… la Dorna Arini”, pentru a duce vorba mai departe despre magia care cuprinde aceste meleaguri.

Videoclipul poate fi vizionat și pe facebook, acolo unde a adunat deja peste 8100 de vizualizări. Totodată, îi mulțumim domnului primar din comuna Dorna Arini, Ioan Moraru, pentru punerea la dispoziție a acestui material video.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Acest articol are 2 comentarii

  1. Am trăit cei mai frumoși ani ai copilăriei pe meleagurile Dornei (la Arinu) scăldându-mă în apa cristalină a Bistriței la Piatra Stănoaiei (în spatele dispensarului – dacă mai este acolo), jucând mingea pe micul stadion comunal, cutreierând munții după bureți, afine, zmeură sau fragi, pescuind în Bistrița sau pe pârâul Arinului.

    Acolo am învățat de la bunicul (Leonte Cozan) să țin în mână o coasă (și să o folosesc câtuși de puțin), iar de la bunul nostru vecin, Mihai Vleju (care îl văd acum bătrân ca bunicul de pe timpuri, cu 30 de ani în urmă), am învățat cum se ține în mână o daltă de sculptură în lemn pe care nu sunt în stare să o uzez cum mi-aș dori (talentul nu se cumpără și nu se învață, ci se naște, ori se moștenește). Salut cu dor și drag pe toți cei pe care i-am cunoscut și cu care am petrecut multe zile și nopti de vis și pe care nu i-am uitat și care sper că își mai amintesc de mine.

    1. Frumoase amintiri. La fel ca cele de care se bucură toți bucovinenii, dar și turiștii care vizitează zona. Mulțumim că v-ați luat timpul necesar pentru a ne povesti aceste lucruri. 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul