Câmpulung Film Fest
Ioana Dobresenciuc

Ioana Dobresenciuc

Câmpulung Film Fest a confirmat ediția a II-a a festivalului

Câmpulung Film Fest este un proiect nou, ce s-a desfășurat pentru prima oară în vara anului 2016. Anul acesta s-au anunțat detalii noi referitoare la o a doua ediție, aspect care ne bucură enorm. Este organizat de Asociația Hasmațuchi în parteneriat cu autoritățile locale, adunând invitați români și străini deopotrivă. Acest demers admirabil ne-a stârnit interesul și nouă, făcându-ne parcă să regretăm că nu am putut participa la cea dintâi ediție. Ei bine, ne străduim să ne revanșăm vara aceasta.

Organizatorii își doresc ca prin filmele proiectate pe parcursul zilelor în care se desfășoară festivalul să obțină un impact pozitiv asupra publicului participant, prin readucerea culturii cinematografice în prim plan și reintegrarea în conștiința publică a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității. Ne-au pregătit o mulțime de surprize, pe care le vom elabora în cele ce urmează.

Câmpulung Film Fest, ediția a II-a

Câmpulung Fil Fest 2017

Câmpulung Film Fest II se va desfășura, unde altundeva, dacă nu în orașul care îi poartă numele, din județul Suceava,  în perioada 25-27 august 2017. În cadrul acestei ediții sunt invitate două țări: Statele Unite ale Americii și Franța. Invitații evenimentului sunt unele din cele mai importante școli de film din lume: Universitatea Columbia din New York și Școala La Femis din Paris. Ele vor fi reprezentate prin scurtmetrajele de absolvire ale studenților.

Festivalul își propune proiectarea succesivă și alternativă a filmelor provenite din cele două țări. Se vor putea urmări 20 de filme de scurt metraj, 2 documentare și 15 scurtmetraje de animație. Festivalul este gândit în așa manieră încât să urmeze un concept de proiectare comparativă. Astfel, invitații vor fi capabili să surprindă diferențele culturale dintre două lumi, descoperite prin intermediul filmelor.

Desigur, nu doar cinefilii se pot bucura de acest festival. Accesul este gratuit pentru toată lumea, realizându-se doar pe bază de rezervare. Participanții vor avea ocazia de a admira o expoziție foto ce compară aspectele vieții din cele două țări participante, de a asista activ la discuții dintre public și invitați, de a se bucura de un cine-concert și nu numai. Veți putea afla direct de la regizorii americani și francezi ce anume îi inspiră și care sunt poveștile din spatele muncii lor.

Proiecțiile de film se vor desfășura în Sala de Spectacole a Colegiului Național Dragoș Vodă, locație în care era amplasat fostul cinematograf din Câmpulung, Luceafărul și pe pârtia de schi a orașului. Cea de-a doua locație vizează o proiecție în aer liber și va marca încheierea evenimentului.

Cum a fost la prima ediție Câmpulung Film Fest?

Prima ediție Câmpulung Film Fest s-a desfășurat în perioada 26-28 august 2016 și s-a evidențiat atât prin procesul de selecție a filmelor, cât și prin spațiile mai puțin convenționale în care acestea au rulat. Invitații evenimentului au fost reprezentați de două țări aflate la poluri opuse de România, din toate punctele de vedere: social, economic și cultural.

La eveniment au fost invitate două din cele mai prestigioase școli de profil din întreaga lume. Este vorba despre Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga și Institutul Național de Design din Ahmedabad. Pentru vizionare s-au selectat 30 de filme distincte, reprezentate de unele din cele mai bune lucrări de licență ale studenților celor două instituții.

Institutul de Design din India se bucură de un statut înalt în rândul școlilor de profil di întreaga lume. De fapt, departamentul de Comunicare Film și Video a acesteia este cel mai respectat program de educație din Asia. Nici Școala Națională Daneză de Film nu se bucură de un statut inferior. Aceasta este cunoscută în întreaga lume pentru regizorii celebri ce s-au format din punct de vedere profesional în școala lor.

Participanții ne dezvăluie că festivalul Câmpulung Film Fest a fost practic un loc de intersecție a două culturi străine publicului, fiind un excelent prilej de reflectare și analiză asupra viziunii acestora. A fost un festival care a adus oamenii împreună, determinându-i să petreacă timpul activ, alături de membri ai comunității și participanți din afara acesteia.

Câmpulung Film Fest IDacă nu ați vizitat Niciodată orașul Câmpulung Moldovenesc, acum aveți prilejul de a o face. Cu siguranță veți impresionat de autenticitatea oamenilor de aici, de ospitalitatea lor și de preparatele delicioase pe care le gătesc. Situat la poalele muntelui Rarău, pe valea Râului Moldova, orașul ne oferă peisajele pitorești greu de descris în cuvinte.

Nu ezitați să aruncați o privire peste paginile oficiale de pe rețelele de socializare ale acestui eveniment: Instagram și Facebook. Astfel, veți fi la curent cu cele mai noi informații pe care organizatorii evenimentului le comunică în mediul online. Iar dacă nu v-ați convins încă de festival, lăsăm aici câteva poze de la ediția anterioară a Câmpulung Film Fest. Poate vă răzgândiți.

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Câmpulung Film Fest

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Acest articol are 2 comentarii

  1. În Romania mai este o localitate denumită Câmpulung. Denumirea care nu ar crea confuzie ar fi Câmpulung Moldovenesc Film Fest. Am locuit în Câmpulung Moldovenesc din 1946 până în 1982 și mă consider încă câmpulungean. Ar fi păcat să trimiteți străini în altă parte a țării.

    1. Bună! Din păcate acest aspect nu poate fi controlat de noi întrucât nu suntem organizatorii evenimentului. Cu toate acestea, pe afișe apare menționată Primăria Câmpulung Moldovenesc, motiv pentru care sperăm să nu se creeze confuzii. Totodată, vom modifica și noi conținutul articolului menționând exact unde va avea loc acesta. Vă mulțumim foarte mult pentru recomandare, recunoaștem că este o problemă la care nu ne-am gândit. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul