evenimente la dorna
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

Ce evenimente au loc la Vatra Dornei în luna mai

Te întrebai cumva dacă în luna mai se țin evenimente în Țara Dornelor? Ei bine, răspunsul este da!

Luna mai este cea de-a patra lună consecutivă în care reușim să întocmim o listă a evenimentelor organizate în Țara Dornelor, în special în municipiul Vatra Dornei. Continuăm să scriem în această serie de articole deoarece avem deja o tradiție în redacția Hai la Dorna, iar noi nu ne dorim altceva decât să o ducem mai departe și să ne ținem de ea un timp cât mai îndelungat.

Și în lunile trecute am avut o mulțime de evenimente în Țara Dornelor. Iată toate listele:

Acum că am revăzut și articolele anterioare, nu mai stăm deloc pe gânduri și trecem la evenimentele care au loc în luna mai, că acestea ne interesează cel mai mult în momentul de față.

Atât mai avem să vă spunem, că aceasta este luna teatrului la Dorna! Profitați de această veste și relaxați-vă la o piesă de teatru bună în cea mai modernă sală de spectacole din județ, și anume sala Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

Teatru: „Scufița Roșie” și „Tango, monsieur?”

Această lună mai se pare că este o nouă lună care spune un DA uriaș teatrului! În ideea ca nici o lună la Vatra Dornei să nu treacă fără măcar o piesă de teatru jucată pe scena frumosului oraș de munte, iată că avem parte de vizita celor de la Teatrul „Dan Alecsandrescu” din Roman.

piesa_teatru_tango_monsieur_vatra_dornei, evenimente în Țara Dornelor

Actorii Teatrului din Roman vor juca două piese de teatru, „Scufița roșie” și „Tango, monsieur?”, pe scena Casei de Cultură în ziua de miercuri, 11 mai, programul fiind următorul:

1. Piesa „Scufița roșie”, la orele 10:00 și orele 11:00. Prețul unui bilet este 10 lei;
2. Piesa „Tango, monsieur?”, la orele 18:00. Prețul unui bilet este 15 lei;

Bilete pentru cele trei piese de teatru care se vor juca la Vatra Dornei pe 11 mai se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură din Vatra Dornei, de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00.

Lansări de carte înainte de festivalul de teatru

Înainte ca regalul de teatru din luna mai să meargă mai departe, la Vatra Dornei va avea loc un număr mare de lansări de carte, cu doar câteva minute înainte ca prima piesă de teatru a „Zilelor Matei Vișniec” să înceapă să se joace pe scena Casei de Cultură „Platon Pardău” din orășelul nostru.

Vineri, 13 mai, începând cu orele 18:00, se vor lansa următoarele cărți:

1. „Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă”, de Matei Vișniec, Editura Cartea Românească
2. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, Matei Vișniec, Editura Arthur

După care bineînțeles că va urma…

Festivalul de teatru „Zilele Matei Vișniec”

Da, zilele de teatru devin din ce în ce mai prezente pe scena dorneană. Vineri, 13 mai, în oraș poposește caravana Festivalului de Teatru „Zilele Matei Vișniec”, un festival internațional de teatru care îl va avea ca invitat special și pe Matei Vișniec, persoana care a dat numele acestui festival.

evenimente_mai_teatru, evenimente în Țara Dornelor

Pe scena dorneană se vor juca două piese de teatru, unul cu actori francezi, din Paris, iar a doua cu o trupă de actori din București. Prima piesă va fi „Cabaretul cuvintelor”, în regia lui Alexandru Nagy și jucat de actorii Teatrului Independenților Profesioniști din București. Cea de-a doua piesă de teatru va fi „Rinocerii”, în regia lui Jean Marie Sirgue și jucat de actorii Theatre de la Fronde.

Intrarea va fi liberă pe tot parcursul Festivalului de Teatru.

Inaugurarea grădiniței din satul Cozănești

Grădinița cu program normal din satul Cozănești, comuna Dorna Arini, din Țara Dornelor, se inaugurează duminică, 15 mai, în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, constructorului, dirigintelui de șantier, preoților din localitate, conducerii școlii și a cadrelor didactice, dar și a părinților și copiilor din zonă.

Clădirea a fost construită printr-un proiect cu finanțare europeană, cu o valoare totală de 200.000 de euro. Grădinița are locuri disponibile pentru cel mult 80 de copii, în clădire urmând să funcționeze două clase de grădiniță și clasa pregătitoare.

Spectacol extraordinar cu Corala „Armonia”

Ziua de miercuri, 25 mai, va fi una deosebită în materie de evenimente organizate la Vatra Dornei. În premieră pentru orășelul nostru drag, va poposi Corala „Armonia” din Constanța, care va susține un spectacol extraordinar. Acest eveniment este una dintre recomandările noastre pentru luna mai, dincolo de faptul că vă îndemnăm să participați la fiecare program organizat în oricare lună.

evenimente_mai_armonia, evenimente în Țara Dornelor

Prețul unui bilet va fi de 15 lei. Biletele pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură.

Scenetele marilor actori la Vatra Dornei

Sfârșitul de lună va aduce în orășelul bucovinean un regal de scenete ale marilor actori români.

Scenete ale marilor actori româniAcesta va fi compus din numeroase momente teatrale jucate de nume sonore ale teatrului românesc, precum Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Mihai Fotino, Octavian Cotescu și mulți, mulți alți actori de renume.

Întregul eveniment va avea loc sâmbătă, 28 mai, începând cu orele 19:00 și va fi organizat de trupa de teatru Acting Monkeys. Este un spectacol de văzut după terminarea orelor de muncă, care va cuprinde varietăți și momente umoristice deosebite. Printre actorii care vor evolua pe scenă se numără Alexandru Ciobanu, Bianca Temneanu, Ștefan Gheorghică și Cristian Ciui.

Prețul unui bilet va fi de 10 lei pentru copii, elevi și studenți, și 15 lei pentru adulți. Ca de fiecare dată, biletele se pot achiziționa în avans de la sediul Casei de Cultură.

Expoziția lui David Croitor rămâne deschisă

Cu toate că vernisajul expoziției lui David Croitor a avut loc luni, 18 aprilie, și a fost gândită în așa fel încât să poată fi admirată de iubitorii de frumos până pe 15 mai, iată că acest termen se prelungește.

Astfel, cele peste 40 de picturi ale cunoscutului pictor bucovinean vor putea fi admirate până la finalul acestei luni, iar noi vă îndemnăm să mergeți să le vedeți.

evenimente la dorna, evenimente în Țara Dornelor

Bineînțeles, intrarea rămâne liberă, iar accesul poate fi făcut de luni până vineri între 08:00 și 16:00.

Astfel, în luna mai avem o mulțime de evenimente în Țara Dornelor, iar noi nu putem decât să ne bucurăm că am reușit să ți le aducem pe toate în față și să îți oferim posibilitatea de a alege la care din aceste evenimente să participi. Până data viitoare, toate cele bune!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul