vatra dornei, foto de ciprian pardau
Damian Gicoveanu

Damian Gicoveanu

Vatra Dornei, pe lista celor mai importante stațiuni balneare din România

Mi-e rușine să recunosc că, deși sunt dornean, sunt mai multe lucruri pe care Țara Dornelor le are de oferit și pe care eu nu le-am încercat. Mai sunt multe evenimente la care n-am participat, mai sunt multe activități turistice pe care nu le-am făcut și multe atracții pe care nu le-am văzut. E adevărat, de vină e și faptul că am plecat de acolo imediat după liceu și m-am întors numai în vacanțe, iar în timpul liceului nu prea m-a atras turismul.

Acum îmi pare rău, dar promit că recuperez.

Statiunea balneara Vatra Dornei

De exemplu, știam din auzite că Vatra Dornei este una dintre cele mai importante stațiuni balneare din România, dar n-am fost niciodată suficient de atras de aspectul ăsta cât să mă documentez mai mult pe subiect sau să mă interesez de ce are orașul meu o astfel de notorietate.

Dar acum am făcut-o.

Când spui stațiuni balneare să te gândești la Vatra Dornei.

Statiunea balneara Vatra Dornei

De ce? Iată câteva motive.

  • stațiunea este potrivită pentru toată familia. Sunt bineveniți atât bătrânii cât și copiii sau adulții, Vatra Dornei fiind ideală pentru toate persoanele care doresc să-și tonifice organismul prin intermediul anumitor activități turistice.
  • există o multitudine de factori naturali care oferă turiștilor posibilitatea de a-și controla, menține și îmbunătăți sănătatea. Mă refer aici, printre altele, la nămolul de turbă din Poiana Stampei, mofetele naturale de săruri de mare puritate, dar și la binecunoscutele izvoare cu ape minerale carbogazoase.
  • vei beneficia și de avantajele medicale oferite de izvoarele termale, bicarbonate, atermale, magnezice, calcice și sulfuroase.
  • procedurile care pot fi întreprinse aici includ băi calde cu ape minerale, băi de nămol, împachetări cu nămol și parafină, cure interne cu ape minerale, mofetă, electroterapie, hidroterapie, fizioterapie, fitoterapie (solux, ultraviolete, ultrasunete, laser), gimnastică medicală etc.
  • stațiunea Vatra Dornei vine cu multe propuneri pentru turiștii dornici de mișcare în aer liber: ai de ales între plimbări cu telescaunul, sporturile de iarnă de orice fel devenite simbol al orașului, echitație, paintball, plimbări cu ATV-ul, river-rafting pe Bistrița Aurie și multe altele. Toate aceste activități vor contribui din plin la îmbunătățirea sănătății și a condiției tale fizice.

statiunea-balneara-vatra-dornei-2

  • nu trebuie să fii bolnav ca să te bucuri de tratament în stațiune. Oricine poate beneficia de masaj general, solar, sauna, sală de fitness, duș scoțian, hidrokinetoterapia în piscină încălzită, duș subacval sau duș tip jacuzzi.
  • turiștii pot beneficia și de investigații medicale cu tehnologii de ultimă oră, precum electrocardiografie, oscilometrie, testare glicemie sau osteodensitometrie.
  • unitățile de cazare sunt numeroase și convenabile în ceea ce privește raportul calitate – preț. Poți găsi ușor cazare atât în stațiune cât și în împrejurimi, având posibilitatea de a alege între o multitudine de hoteluri, pensiuni sau cabane potrivite pentru toate buzunarele.
  • curele de teren prescrise de specialiștii din bazele de tratament sunt ușor de îndeplinit în Vatra Dornei datorită aleilor amenajate din Parcul Veverițelor, aerului ozonat și climatului deosebit de benefic pentru sănătatea fizică și psihică a vizitatorilor.
  • printre bolile și problemele de sănătate care pot fi tratate aici se numără următoarele: boli ale sistemului nervos periferic și central, boli reumatismale, boli endocrinologice, boli cardiovasculare, ginecologice, tulburări nutriționale, metabolice, nervoase și digestive.

Statiunea balneara Vatra Dornei

Eu sper să pui Vatra Dornei pe următorul tău itinerariu chiar dacă ai sau nu nevoie de investigații medicale în bazele de tratament din stațiune. Profită de prima ocazie și fugi de zgomotul orașului în liniștea munților dorneni unde vei putea descoperi lucruri care nici nu știai că există. Sufletește vorbind.

Pozele de mai sus îi aparțin lui Ciprian Pardău. Îl găsiți pe pardau.ro, pe pagina de FB Iubesc Vatra Dornei sau aici pe Hai la Dorna.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul