Zilele Municipiului Vatra Dornei
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

Zilele Municipiului Vatra Dornei 2016, program, amintiri și imagini de la edițiile anterioare

Luna iulie se dovedește a fi una dintre cele mai primitoare din an, iar aici ne referim bineînțeles la numărul foarte mare de evenimente care au avut deja loc la Vatra Dornei sau urmează să se consume în zilele următoare în toată Țara Dornelor. Pe o parte dintre ele le-am trecut în revistă într-un articol din seria evenimentelor care se desfășoară în fiecare lună în zonă, iar cele care fac parte din programul manifestării Zilele Municipiului Vatra Dornei 2016 le discutăm chiar acum.

Pe când eram fotograf la Orion Media Vatra Dornei, eram prezent la mai toate evenimentele din Vatra Dornei și din toată Țara Dornelor, fie că vorbim de Coșna, Iacobeni, Dorna Arini, Poiana Stampei sau orice alt sat sau comună din această frumoasă zonă a Bucovinei. Dacă sunteți curioși, puteți arunca o privire pe fotografiile postate pe pagina de Facebook a Orion Media.

Acest lucru mi-a adus o mare experiență în ceea ce privește fotografia de la astfel de evenimente, dar mi-a lăsat și o mare colecție de amintiri. Cu drag vă spun că uneori, într-un moment de liniște, stau și mă gândesc la câte nume de scenă am văzut evoluând pe scenele din Țara Dornelor, fie că vorbim de artiști populari, formații aflate la început, trupe cunoscute de zeci de ani, dar și artiști prezenți pe mai toate posturile de radio.

Însă înainte de a vă spune o poveste legată de ediția 2014 a Zilelor Municipiului Vatra Dornei, haideți să vedem programul ediției din 2016, că acesta este lucrul mai important acum, iar apoi revenim la depănat amintiri și la vizualizat fotografii.

Program Zilele Municipiului Vatra Dornei 2016

Marți, 12 iulie, Foișorul Muzical din Parcul Vatra Dornei
18:00 – Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric din Kozieglowy (Polonia)

Joi, 14 iulie, Parcul Municipal Vatra Dornei
18:00 – Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Muzritm”

Vineri, 15 iulie, Parcul Municipal Vatra Dornei
18:00 – Festivalul Național de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Muzritm”
21:00 – Concert Artis Band Suceava

Sâmbătă, 16 iulie, Parcul Municipal Vatra Dornei
14:00 – Premierea Festivalului Național de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Muzritm”
20:00 – Gala Laureaţilor Festivalului Național de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Muzritm”
21:00 – Concert Smiley

Duminică, 17 iulie, Parcul Municipal Vatra Dornei
14:00 – Spectacol folcloric, cu invitații: Pamfil Roată, Iuliana Roată, George Finiş, Lucica Păltineanu, Dan Doboş, Geta Postolache, Anghelina Timiş, Gheorghe Gheorghe, Anişoara Vlaicu, Domnica Dologa, Cristi Ioan Tăranu, Manuela Pohoaţă, Adriana Bucevschi, Maria Șalar, Andreia Chisăliţă, Ionuţ Candrea, Daiana Ivaşcu, Elisa Hechelciuc, Todosia Camelia, Ilioara Ştefănel, Mitriţa Creţu
17:00 – Ansamblul „Arcanul”, Ansamblul „Plaiurile Dornelor și Ansamblul „Dorna Dorului”

Luni, 18 iulie, Casa de Cultură „Platon Pardău”
16:00 – Deschiderea Salonului de Vară a Artiștilor Plastici Amatori din județul Suceava
17:00 – 20:00 – Atelier gratuit de outdoor (via ferrata) în zona podului pietonal

Marți, 19 iulie, Casa de Cultură „Platon Pardău”
18:00 – Proiecția filmului românesc „Dublu”, intrarea gratuită
17:00 – 20:00 – Atelier gratuit de outdoor (via ferrata) în zona podului pietonal

Miercuri, 20 iulie, Parcul Municipal Vatra Dornei
12:00 – Dorna Kayak Fest (concurs de caiac ștafetă) în zona podului pietonal. Echipamentul complet este oferit de Salvamont, deci este necesară doar înscrierea
13:00 – Premierea cuplurilor de aur la Primăria Vatra Dornei
16:00 – Parada portului popular
16:30 – Festivalul Național de Folclor „Dorna, plai de joc și cântec”

Joi, 21 iulie 2016, Parcul Municipal Vatra Dornei
18:00 – Festivalul Național de Folclor „Dorna, plai de joc şi cantec”

Vineri, 22 iulie 2016, Parcul Municipal Vatra Dornei
18:00 – Festivalul Național de Folclor „Dorna, plai de joc şi cantec”
17:00 – 20:00 – Atelier gratuit de outdoor (via ferrata) în zona podului pietonal

Acum, că ne întoarcem la depănat amintiri…

Voiam să vă povestesc, pe scurt, o mică întâmplare de la ediția 2014 a Zilelor Dornei. Într-o vineri de 18 iulie, începând cu orele 21:30, a avut concert Alin Pascal, băiatul Matildei Pascal Cojocărița, alături de trupa sa. Programul spunea că spectacolul său durează o oră, iar asta s-a și întâmplat. Singura problemă era că afară începusă să plouă, iar lumea adunată la scenă începea să plece.

Din cele câteva mii de oamenii care erau adunate și care participaseră la Muzritm, după ce ploaia începuse să cadă destul de bine din cer mai rămăseseră poate 500 de oameni, dintre care majoritatea adunați la terasele cu mici, bere rece și mâncăruri românești, tradiționale. Câțiva rătăciți au stat sub umbrele lor și-au ascultat. Alții s-au îngrămădit lângă consola de sunet a băieților de la MM Show. Eu, în ploaie, cu aparatul în mână, la datorie.

Partea frumoasă a fost că Alin Pascal, chiar dacă avea doar vreo 500 de oameni în fața sa, nu și-a întrerupt concertul și a făcut un spectacol de zile mari, parcă în ciuda picăturilor de ploaie care parcă veneau din ce în ce mai puternic din cer. Ud din cam până în picioare, am aplaudat aproape un minut prestația sa de atunci. Și tot de atunci îi și urmăresc activitatea. Pentru că m-a făcut să cred că se pot face lucruri frumoase indiferent de piedicile care îți sunt puse.

Iar acesta este și farmecul orașului Vatra Dornei până la urmă, indiferent de problemele pe care le avem (sau care s-au rezolvat deja), am găsit puterea de a merge mai departe și de a îndrăzni să vrem și mai mult de la noi și să ducem municipiul acesta acolo unde îi este locul, și anume printre cele mai vestite stațiuni turistice din estul Europei.

Imagini de la Zilele Dornei 2015

zilele_dornei_2015_1

zilele_dornei_2015_2

zilele_dornei_2015_3

zilele_dornei_2015_4

zilele_dornei_2015_5

Fără nici o scuză, ne vedem la Zilele Municipiului Vatra Dornei 2016, da?

Fotografiile din acest articol au fost realizate de Alexandru Negrea, pe care îl puteți găsi pe profilul său de Facebook sau direct pe pagina oficială.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul