Evenimente culturale din Vatra Dornei
Ioana Dobresenciuc

Ioana Dobresenciuc

Evenimente culturale în Vatra Dornei în perioada septembrie – decembrie 2017

Știm cu toții că Țara Dornelor nu duce lipsă de evenimente culturale. În fapt, numărul acestora crește de la un an la altul, aspect care nu face decât să ne bucure. Întrucât primim adesea întrebări din partea dumneavoastră cu privire la principalele evenimente culturale din Vatra Dornei, ne străduim să vă împărtășim toate informațiile pe care le deținem cu privire la acestea. Astăzi ne-am gândit că ar fi util să le adunăm pe toate în acest articol, pe care să îl consultați ori de câte ori vă faceți planuri cu familia sau prietenii. Cuprinde principalele evenimente ce se vor desfășura în perioada septembrie – decembrie 2017.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna septembrie 2017

18-24 septembrie: Festivalul Internațional de Film Istoric

Se desfășoară la Casa de Cultură din Vatra Dornei și în Parcul Municipal. În programul acestuia sunt incluse proiecții de filme, documentare istorice, prelegeri ale unor istorici, conferințe, concerte și nu numai. Vă așteaptă o săptămână de evenimente interesante, ce nu trebuie ratate.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna octombrie 2017

1 octombrie – Ziua Internațională a Muzicii

Ziua Internațională a Muzicii se celebrează la Casa de Cultură  “Platon Pardău”, printr-un spectacol de muzică clasică susținut de diverși artiști, elevi din Vatra Dornei și membri ai Clubului Copiilor. Este o excelentă oportunitate pentru comunitatea dorneană să petreacă timpul liber într-un mod agreabil.

7 octombrie – Proiecția filmului „Un pas în urma serafimilor”

Orion FM te invită la premiera cinematografică a anului la Vatra Dornei. Proiecție de gală a filmului românesc „Un pas în urma serafimilor” în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor principali Ștefan Iancu și Ștefan Mihai, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Proiecția are loc la Casa de Cultură „Platon Pardău” în ziua de sâmbătă, de la orele 17:00. Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

9 octombrie – Ziua Holocaustului

Această zi se marchează printr-un eveniment menit să aducă și să readucă la cunoștința comunității  aspecte istorice referitoare la Holocaust, una dintre cele mai neplăcute amintiri ale Europei și României deopotrivă. În cadrul evenimentului se vor viziona documentare ce au ca temă Holocaustul.

13 octombrie – Spectacol de folclor

Un spectacol de folclor organizat de Fundația Culturală „Dorna Dorului”. Are loc pe 13 octombrie, începând cu orele 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

20 octombrie – Balul Bobocilor de la Liceul „Ion Luca”

Cel mai așteptat eveniment de către elevii Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei. Se desfășoară pe 20 octombrie, începând cu orele 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna noiembrie 2017

3 noiembrie – Balul Bobocilor de la Liceul „Vasile Deac”

Cel mai așteptat eveniment de către elevii Liceului Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei. Se desfășoară pe 3 noiembrie, începând cu orele 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

10 noiembrie – Teatru: „D-ale carnavalului”

Actorii Teatrului „Dan Alecsandrescu” din Roman vin la Vatra Dornei pe 10 noiembrie pentru a juca piesa de teatru „D-ale carnavalului”, realizată după o schiță de Ion Luca Caragiale. Piesa de teatru va avea loc la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei începând cu orele 17:00.

16 noiembrie – Proiecția filmului românesc „Octav”

Pe 16 noiembrie, la Vatra Dornei, va avea loc proiecția de gală a filmului românesc „Octav”. În orașul stațiune va fi prezenta actorul Marcel Iureș, cel care interpretează personajul principal, dar și alți actori prezenți în distribuție (momentan neconfirmați). Proiecția începe la orele 18:00 la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

24 noiembrie – Vernisajul expoziției de pictură „Iarna-n Bucovina”

Pe 24 noiembrie se va desfășura vernisajul expoziției de pictură „Iarna-n Bucovina”, realizată de Radu Bercea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați pictori din județul Suceava. Evenimentul începe la orele 16:00, la Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

Evenimente culturale din Vatra Dornei în luna decembrie 2017

1 decembrie – Ziua Națională a României

După cum probabil știți deja, luna decembrie este abundentă în evenimente culturale în Vatra Dornei. La fel se va întâmpla și anul acesta. Lista evenimentelor din această perioadă debutează cu un spectacol omagial dedicat Zilei Naționale a României. Va avea loc o paradă militară la care nu aveți voie să lipsiți nemotivați, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor și diverse spectacole muzicale folclorice. Evenimentul se va desfășura pe Strada Mihai Eminescu.

1 decembrie – 28 februarie – Dorna Winter Fest

Începând cu 1 decembrie se deschide târgul de iarnă de la Vatra Dornei, prilej cu care se vor organiza nenumărate manifestări culturale, dar și sportive. Acestea se vor desfășura în Parcul Municipal și pe pârtiile de schi din Dorna. Sezonul rece se va sărbători până în 28 februarie, deci, nu aveți nicio scuză să îl ratați.

8 decembrie – Festivalul de Proză

La Casa de Cultură se va desfășura unul din cele mai așteptate evenimente culturale din Vatra Dornei de către elevi: Festivalul de Proză Scurtă. La acesta vor participa elevii din ciclurile gimnaziale și liceale din zona Dornelor.

16 decembrie – Orășelul Copiilor

Dăm startul sărbătorilor de iarnă cu un eveniment de deschidere a Orășelului Copiilor, în cadrul târgului de iarnă. Va avea loc un spectacol de colinde susținut de copii, în prezența mult așteptată a Moșului.

decembrie – Spectacol de Crăciun

Crăciunul este una dintre perioadele cele mai așteptate din an, motiv pentru care celebrarea acestuia nu se oprește aici. La Casa de Cultură se va organiza un spectacol tradițional de colinde, la care vor fi invitați diverși artiști și grupuri de colindători.

29 decembrie – Festivalul Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă “Porniți plugul, feți frumoși”

Despre Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Vatra Dornei v-am povestit ori de câte ori am avut ocazia. Este unul dintre evenimentele ce ne determină să credem că tradițiile se păstrează cu sfințenie în Bucovina și nu vor dispărea prea curând. Aici vor fi prezente nenumărate grupuri de colindători din diverse județe ale țării. Dacă vreți să vedeți care sunt cele mai reprezentative datini populare de iarnă, cu siguranță nu aveți voie să ratați acest festival. Se va desfășura pe strada Mihai Eminescu.

31 decembrie – Spectacol de Revelion

Ultima zi din an se celebrează cu concerte și focuri de artificii, la Târgul de iarnă din Vatra Dornei. Este locul unde distracția e mereu în toi și în care an de an, mii de dorneni și turiști pășesc în noul an plini de optimism și entuziasm.

Acestea sunt principalele evenimente culturale din Vatra Dornei ce se vor desfășura în aceste 4 luni. Ne străduim să îmbunătățim constant această listă, pentru ca dumneavoastră să știți unde vă puteți  petrece timpul liber toamna aceasta. În situația în care dispuneți de informații prețioase cu privire la evenimente ce se desfășoară în această perioadă, nu ezitați să ne contactați folosind datele de contact sau direct pe pagina oficială de Facebook.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul