, națiunea poeților, mihnea blidariu
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

Mihnea Blidariu și Andi Drăgușanul, într-un frumos concert acustic la Vatra Dornei

Mihnea Blidariu și Andi Drăgușanul, doi dintre membrii trupelor românești de rock alternativ Luna Amară și Toy Machines, au susținut un concert acustic de o mare frumusețe în municipiul Vatra Dornei, în cadrul ediției 2016 a unui festival nomad, așa cum ne place nouă să le spunem evenimentelor care poposesc pe mai multe meleaguri de-a lungul aceluiași an, și anume Festivalul Internațional de Poezie „Națiunea Poeților”.

Este vorba despre un festival care reunește poeți, scriitori, caricaturiști și muzicieni în mai multe localități din România. Anul acesta, frumosul eveniment a poposit în localitatea Corlata pe 11 august, a oprit la Bistrița pe 12 august, a ajuns în stațiunea Vatra Dornei pe 13 august, după care a plecat mai departe spre Solca și Gura Humorului, unde se desfășoară pe 14 august, iar mai apoi se oprește la Suceava și Calafidești pe 15 august.

Cu ocazia evenimenului de la Casa de Cultură „Platon Pardău” din stațiunea Vatra Dornei, s-a lansat antologia bilingă, în română și ebraică, „Călimara cu lacrimi”, albumul de grafică satirică „Călimara cu zâmbete”, dar și volumele „Se naște Dumnezeu”, de Vasile Gherasim, „Bucovina și suferințele ei din 1914-1918”, „Pe locul arat de Dumnezeu, anume Solca” și „Marginea la răscrucea legendelor”, toate scrise de Ion Drăgușanul. Invitații de onoare ai Festivalului Internațional de Poezie au fost poeții Menachem Falek și Wilhelmina, dar și caricaturistul Alexandru Bartfeld, cu toții din Israel.

Concert cu Mihnea Blidariu și Andi Drăgușanul

Pe lângă manifestațiile aflate în legătură cu poezia și caricatura, Festivalul Internațional de Poezie „Națiunea Poeților” a adus la Vatra Dornei și un moment special pentru publicul poposit pe meleagurile bucovinene, și anume un foarte frumos și liniștitor concert acustic susținut de doi membri ai trupelor de rock alternativ Luna Amară și Toy Machines.

Pe mica scenă au urcat Mihnea Blidariu, chitară și trompetă în trupa românească Luna Amară, și Andi Drăgușanul, vocea grupului Toy Machines, dar și una dintre persoanele care au pus umărul la organizarea Festivalului Bucovina Rock Castle, care se ține în fiecare an la Cetatea de Scaun.

„Ediția de anul acesta a propus o formulă deosebit de frumoasă. Salonul Alb a găzduit pentru prima dată un concert acustic cu soliștii formațiilor Toy Machines și Luna Amară, concert intercalat într-o manieră inspirată cu momentele de poezie susținute de scriitorii Ion Drăgușanul și Tiberiu Cosovan, invitaţii din Israel, poeții Menachem Falek și Wilhelmina, alături de caricaturistul Alexandru Bartfeld.

Un eveniment deosebit, iar pentru acest lucru țin să-i mulțumesc scriitorului Ion Dragusanul, „vinovatul” acestui festival itinerant, dar și celor doi soliști care ne-au încântat cu un concert acustic extraordinar. A fost o întâlnire cu oameni frumoși, cu minunați reprezentanți ai națiunii poeților, cu povești emoționante împărtășite de invitați și cu muzică bună”, au fost cuvintele spuse de Violeta Codorean, director al Casei de Cultură din Vatra Dornei.

natiunea_poetilor_2016_fetured, națiunea poeților, mihnea blidariu

natiunea_poetilor_2016_2, națiunea poeților, mihnea blidariu

natiunea_poetilor_2016_3, națiunea poeților, mihnea blidariu

natiunea_poetilor_2016_4, națiunea poeților, mihnea blidariu

natiunea_poetilor_2016_5, națiunea poeților, mihnea blidariu

Fotografiile publicate în acest articol au fost realizate și aparțin lui Alexandru Negrea, pe care îl puteți găsi pe profilul și pagina lui de Facebook. Acolo găsiți mai multe informații despre el, lucrări și fotografii din Țara Dornelor și nu numai.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul