dorna arini
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

[Video] Primăvara în comuna Dorna Arini și Țara Dornelor

Comuna Dorna Arini este una dintre cele mai frumoase zone din întreaga Țară a Dornelor. Poate de aici și motivul pentru care, în momentul de față este cea mai documentată locație pe platforma Hai la Dorna, lansată acum aproape trei luni de zile. Iar acest articol nu face decât să mărească și mai mult numărul de materiale referitoare la această zonă frumoasă a Bucovinei.

Undeva prin luna decembrie a anului 2015 am publicat un videoclip cu iarna în comuna Dorna Arini și în întreaga Țară a Fagilor, unde am prezentat pe scurt o parte din activitățile și surprizele de care puteți avea parte dacă ne vizitați în anotimpul friguros. Noi nu putem decât să vă recomandăm să-l citiți și să vă treceți în agendă o vizită în Bucovina pentru iarna care vine.

Videoclipul, de trei minute, pe care îl puteți viziona mai jos în întregime, prezintă o parte din activitățile care pot fi desfășurate în această parte de Bucovină în anotimpul frumos în care ne aflăm. Începem cu river-rafting-ul. Este una dintre cele mai antrenante activități care se poate desfășura în Țara Dornelor, pe o distanță de peste 20 de kilometri pe râul Bistrița Aurie.

Bucovina este cunoscută la cel mai înalt nivel pentru păstrarea tradițiilor și a obiceiurilor moștenite din străbuni, dar și pentru turismul ecumenic ce poate fi practicat aici. Iar comuna Dorna Arini nu duce lipsă de aceste două aspecte. Amintim doar bisericile locului și Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, un adevărat monument turistic, arhitectural și religios. Dincolo de asta, amintim cu drag toate lăcașurile de cult din întreaga Bucovină, de la mănăstirea Rarău și până la mănăstirile Voroneț, Putna, Moldovița, Dragomirna, Arbore și Sucevița.

Dincolo de turismul religios, Țara Dornelor te așteaptă cu traseele montane marcate într-o proporție apropiată de 100%, iar aceste poteci de munte pot fi abordate într-o mulțime de feluri. De la călărie, pornind din micul orășel de munte Vatra Dornei, și până la nord-walking (plimbările la pas), plimbările cu bicicleta sau alergarea ușoară pe traseele marcate.

Dincolo de toate acestea, primăvara aduce și oportunitatea de a practica alpinismul în Rezervația Naturală Pietrele Doamnei. Iar pentru ca totul să fie desfășurat în deplină siguranță, vei fi asistat de o parte a Salvamontului din Vatra Dornei, a căror membri iubesc practicarea acestui sport extrem.

Peisajele care te lasă fără cuvinte te fac să te oprești din orice și să te așezi în iarba verde și să le admiri. Le poți fotografia de oriunde, iar apoi să le arăți celor de acasă, prietenilor și membrilor din familie. Noi vă arătăm acum un singur exemplu, iar pe restul vă invităm să le descoperiți chiar voi, de fiecare dată când o să vizitați comuna Dorna Arini și Țara Dornelor.

rasarit_dorna_arini

Acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care le poți descoperi primăvara în Țara Dornelor. Așa că noi, cei din echipa Hai la Dorna, te invităm să distribui următorul videoclip, ce face parte din campania de promovare „Cobza de vacanță… la Dorna Arini”, pentru a da sfoară-n țară despre magia pe care o emană aceste meleaguri.

Videoclipul poate fi vizionat și pe facebook, acolo unde a adunat deja peste 2500 de vizualizări. Totodată, îi mulțumim domnului primar din comuna Dorna Arini, Ioan Moraru, pentru punerea la dispoziție a acestui material video.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul