Vee Tire Rarău Challenge
Ciprian Pardău

Ciprian Pardău

Vee Tire Rarău Challenge, maraton de mountain bike prin Bucovina

Nouă, celor care scriem pe blogul Hai la Dorna, ne-au plăcut întotdeauna concursurile și evenimentele sportive organizate în Țara Dornelor și Bucovina, fapt pentru care am și scris de-a lungul timpului articole despre Dorna XC, Cupa Mondială de Sanie pe Pistă Naturală și Dorna Kayak Fest. Acum a venit momentul însă să îți prezentăm un alt eveniment sportiv, și anume Vee Tire Rarău Challenge.

Aflat la prima ediție și organizat de Vee Tire Co România și Asociația Hai în Bucovina, maratonul Vee Tire Rarău Challenge se va desfășura pe două trasee diferite care vor atinge Vârful Rarău, aflat la o înălțime de 1.651 de metri altitudine, și Vârful Giumalău, aflat la 1.857 de metri altitudine. Organizatorii le numesc „tura lungă” și „tura scurtă”.

Caracteristicile „turei lungi” de la Vee Tire Rarău Challenge

Traseul mai lung al maratonului numără 77 de kilometri în lungime și prezintă o diferență de nivel de 2.500 de metri. Linia de start este amplasată pe esplanada de lângă Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar traseul va trece prin Izvorul Alb, va traversa Vârful Rarău, iar mai apoi va ajunge prin Chiril, Sunători și Rusca înainte de a urca spre Vârful Giumalău. Ultimii kilometri ai traseului se vor consuma pe drumul spre Câmpulung Moldovenesc, acolo unde va fi și linia de finish.

Vee Tire Rarău Challenge

Atinge culmile înalte ale Masivului Rarău și Giumalău, cu coborâri și urcări repetate. Prezintă o diferență de nivel de aproximativ 2.500 de metri și este traseul perfect pentru a testa abilitățile oricărui ciclist. Startul se dă pe 2 septembrie la orele 10:00.

Despre „tura scurtă” de la Vee Tire Rarău Challenge

Traseul mai scurt al maratonului numără 27 de kilometri în lungime și prezintă o diferență de nivel de 900 de metri. Linia de start este amplasată pe esplanada de lângă Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar traseul va trece prin Pojorâta, va ajunge pe Dealul Prâsca, va trece pe la Izvorul Alb, iar mai apoi se va întoarce spre Câmpulung Moldovenesc, linia de finish fiind amplasată în centrul orașului.

Vee Tire Rarău Challenge

Reprezintă un traseu ce deschide porțile spre un cadru natural, cu priveliști superbe demne de admirat. Plecarea se face din Piața Centrală din orașul Câmpulung Moldovenesc și este organizat în proporție de 95% doar pe poteci și drumuri de pădure. Startul se dă pe 2 septembrie, la orele 10:10.

Care e scopul maratonului Vee Tire Rarău Challenge

Am stat de vorbă cu Adrian Pașnicuțu, team manager la Clubul Sportiv Vee Tire, pentru a afla mai multe despre acest nou eveniment sportiv care trece pragul Bucovinei, dar și pentru a afla motivele pentru care s-au ales aceste trasee. Într-un final ne este dezvăluit și scopul organizării Vee Tire Rarău Challenge.

„Concursul urmărește promovarea și dezvoltarea activităților sportive în spiritul fair-play, precum și promovarea celei mai pitorești zone din inima Bucovinei, adică Masivul Rarău și Giumalău, dar și a traseelor turistice marcate și nemarcate care împânzesc aceste zone. Dorim să promovăm mișcarea, sportul și menținerea unui stil de viață sănătos”, a declarat Adrian Pașnicuțu pentru blogul Hai la Dorna.

Mai mult de atât, Vee Tire Rarău Challenge este, în momentul de față, concursul de mountain bike din Bucovina care oferă premiile cu cea mai ridicată valoare, totalul acestora ajungând la peste 14.500 de lei. Taxa de participare la concurs este de 80 de lei dacă se achită până la 25 august și de 100 de lei începând cu 26 august.

Partenerii maratonului Vee Tire Rarău Challenge sunt Kalman Distribution, Vee Rubber Performance Tires, Liders, Maghebo, Hotel Eden Garden & Spa, Pensiunea Bucovina, Aqua Carpatica, Poptămaș și Ianys House. Un eveniment sportiv susținut de Kiss FM și Primăria Câmpulung Moldovenesc. Înscrierile se fac online pe site.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Trimite prin WhatsApp
Share on email
Trimite prin email

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Închide meniul